Header Ads

Психоделичните планини во Перу

Овие психоделични планини се наречени Ausangate. Во овој регион живеат најстарите сточарски заедници на алпакате и ламите. Сточарите несомнено се движат по овие планини бидејќи тоа е единствениот начин за стокова размена со заедниците кои живеат на пониските предели. Една од патеките која е позната како "патот на Apu Ausangate", претставува една од најпопуларните природни атракции во Перу.
Овој убав регион се состои од четири главни геолошки карактеристики: висечките глечери,глацијални долини, издигнати форми од гранит, варовни шуми, и највпечатливата Перм креација формирана од различни бои вклучувајќи плава, црвена, окер и тиркизна.
Уживајте.
Извор:
Time Wheel