Header Ads

Вистинската причина за зависноста

Прекрасно анимирано видео во кое се зборува за зависноста од дрогата, и која е најголемата причина за истата.
За многумина тоа се луѓето осудени на пропаст, оние неработниците, мрзеливите, забеганитре, изолираните и се негативно што би можело да се поврзе. Но, луѓето не стануваат зависни поради тоа што одлучиле да направат погрешен избор. Зависноста од дрогата, според науката влече корени од многу други нешта. Како што е кафезот кој сами си го создаваме, или пак статусот во нашето општество.
Погледнете го видеото, навистина дава подржани аргументи за причините за раѓање на зависноста од дрога.