Header Ads

Последните фотографии на Џим Морисон во ПаризЏим Морисон и се придружи на Памела Крсен во Париз во март 1971 година, во стан кој го изнајмиле на улицата Beautreillis (во четвртиот париски арондисман на десниот брег).

 
Во писмата пронајдени подоцна
тој ги опишува долгите прошетки кои ги правел сам низ градот

 Во тоа време, Морисон ја избричил брадата и загубил дел од тежината која тој ја имал добиено претходните месеци.

Морисон
го напушта светот на 3 јули 1971 година возраст од 27 години. 

Во официјалниот профил на неговата смрт, тој е пронајден во када во стан во Париз (17-19 rue Beautreillis, 4 arrondissement) од страна на Памела Крсен. Официјалната причина за смртта е наведена како "откажување на срцето", иако веста е објавена без обдукција.

 
На 28 јуни 1971 година, Џим , Памела и нивниот пријател Ален Рунеј, тргнале на патување во Saint-Leu-d'Esserent, северно од Париз, помалку од една недела пред Џим да почине на 3 јули.via.www.thevintagenews.com