Header Ads

Првата дама на Канада е јога инструкторка!

Канадскиот премиер со сопругата


Во меѓувреме, во Канада, премиерот практикува јога. Оваа слика не е нова, но ако штотуку дознавате дека премиерот на Канада е ново-стариот Џастин Трудо, лидер на Либералната партија, и сопруг на мулти-јазичната јога инструкторка и заштитничка на правата на жените Софи Грегоар-Трудо, еве сега знаете.

Ја споделуваме оваа слика како статија на контраст и надеж.
Овие вести ни се потребни за да не потсетат дека надежта, која иако се провлекува низ пукнатини, сепак не е изгубена.

 Софи Грегоар-Трудо одржува настава, во 2013г.


 Првата дама на Канада Грегоар-Трудо е инструкторка по јога, има одржано 200 часови за обука во 2012 година, и практикува јога долги години предходно.Како што таа изјави за феминистичкиот сајт Чиста визија, јогата носи чувство на мир и сојуз:

     "Јас, премногу се инспирирам од практикувањето јога. Јогата ме поврзува со тоа човече во мене, кое е исто и во секој друг. Како што јога филозофијата споменува, тоа лице е во постојана состојба на благодарност и мир ... лице кое е машко и женско - совршен баланс помеѓу двете. "


 Well done Canada! Well done ;)

via http://yogadork.com