Header Ads

Негативната страна на туризмот. Што очекуваме, а што добиваме!

Сите ние тежнееме да ги посетиме некои од најубавите места на планетава. Таа желба кај некого е вродена, кај некого се јавува со текот на времето. Но, нема некој кој не би сакал да патува. Барем јас така верувам. Благодарение на технологијата отидовме многу напред. Сето она што го гледаме на фотографиите од местата тешко достпани за нас, ја будат во нас желбата да бидеме присутни на тоа одредено место. Но, не секогаш е така како што изгледа. Дури во последно време почнав да верувам дека ништо не е така како што изгледа на една фотографија. Следи интересна споредба на она што го очекуваме од посетата на едно место, и што всушност добиваме.

1. Прошетка на Кинескиот Ѕид, Кина
Ова е феноменално, уште кога би можеле наутро да си трчкаме овде
Но, го добиваш ова. Добра прошетка патем...
2. Кривата кула во Пиза, Италија
Еј,да ја придржам да не падне.
Од толку потпирање и буткање, како ли уште стои.
3. Мона Лиза, Франција
Идам во Лувр да ја анализирам насмевката на Мона Лиза.
Важи!
4. Ајфеловата Кула
Јас сум за еден опуштен пикник покрај Ајфеловата Кула.
Абе, како малку гужвичка да е?
5. Малдиви, Јужна Азија
Одиме во рајот?
Останав без зборови.

6. Венеција, Италија
Планот за денес е романтична прошетка со гондола
Искрено, не мислев дека вака ќе биде. 
7. Рио Де Женеиро, Бразил
Ова е една од најубавите плажи во светов, дефинитивно!
Се дур не налетавме на ова.
8. Таџ Махал, Индија
Како ли изгледа ова чудо да се види со голо око?
Да не случајно е вака некако?
9. Стоунхенџ, Велика Британија
Сигурно е магија да се биде овде.
Просто не можам добро да видам за што станува збор.
10. Монт Еверест, Непал
Одиме да го освоиме Еверест. Јас и ти заедно.
Држи се до мене да не се изгубиме.
Извор:
Bored Panda