Header Ads

Погледнете како изгледаат британските војници на LSD

Употребата на медикали на база на растенија или пак психоактивни супстанци, во третманите за лечење на пост-трауматични стресови кај војниците вратени од војна е еден од најдобрите начини за третирање на истите.

 Во еден експеримент кој бил извршен во 1963 година, на британските војници им било дадено LSD како дел од утринската напивка пред да одат на терен. Погледнете што им се случувало на војниците. :)
"Педесет минути по земањето на дрогата, радио комуникацијата отежна, речиси беше невозможна. Но,луѓето се сеуште способни за извршување на физички активности.Едн час и децет минути по земањето на дрогата, со еден човек качувајќи се на дрвото за да ги нахрани птиците, командирот се откажа, признавајќи дека повеќе не може да се контролира самиот себе си ниту пак некој од неговите луѓе"


Извор:
collective-evolution.com