Header Ads

Најдоброто од 70-те: Goa Hippy Tribe

Goa Hippy Tribe е наслов на филм снимен во 2009, станува збор за повторна средба на луѓе кои пред повеќе од 30 години делеле заедничко место на живеење и време на бреговите на островот Гоа во Индија. Овие луѓе успеале повторно да се склопат благодарение на Facebook.
Режисер на филмот е Darius Devas, кој своите рани години ги поминал на плажите на Гоа, по многу години се вратил назад и ја документирал повторната средба на една стара хипи заедница.
Ова се некои од членовите на заедницата. Она што имаат да го кажат е неверојатно.
Извор:
https://www.youtube.com/watch?v=bGTaG-q8Bno