Header Ads

Градови кои драстично го промениле својот изглед

Светот се менува пребрзо, а со него и ние и се друго околу нас. Технологијата отвори нови порти. Иднината пристигна. Погледнете ги овие градови кои направиле драстична промена низ годините. Светот чекори напред!

Сингапур: 1960 и денес

Хонг Конг: 1960 и денес

Форталеца, Бразил: 1980 и денес

Шангај, Кина: 1990 и денес

Торонто,Канада: 1930 и денес

Сеул, Јужна Кореја: 1950 и денес

Наироби, Кенија: 1960 и денес

Пекинг,Кина: 1940 и денес

Мелбурн, Австралија: 1920 и денес

Дубаи, ОАЕ: 1990 и денес

Само едно ќе додадам: Каде сме ние???

Извор:
http://brightside.me/article/ten-incredible-cities-which-have-changed-beyond-recognition-58605/