Header Ads

Црква претворена во скејтпарк

100 годишната црква во Шпанија во градот Ilanera е претворена во колоритен скејтпарк изрботен од уличниот уметник Okuda San Miguel. Во соработка со Red Bull, овој уметник ја исполнил црквата со  симетрични цртежи во јаки и шарени бои.Храм за скјтерската култура. Okuda за ова бил инспириран од Просторот и го нарекол KAOS Temple Еве како изгледа ова дело:

Кликнете на сликата за да се отвори галеријата.
Извор:
http://www.boredpanda.com/church-skate-park-kaos-temple-okuda-san-miguel/