Header Ads

Би живееле ли во пукнатина од карпа, за да заштедите простор на нашата планета?


"The Casa Brutale" е архитектонски концепт на изградба на простор за живеење директно во пукнатина од карпа. Од луѓето на ОПА (отворена платформа за архитектура), велат дека оваа неверојатна куќа ќе го има своето деби кон крајот на 2015 во Родос, најголемиот од Додеканеските Острови.

Една од главните придобивки од овој стил на дом е дека заштедува простор, т.е искористува простор на планетата кој не служи за никаква друга намена. Погледнете ги фотографиите во галеријата:


извор:
timewheel.net/