Header Ads

Мудроста на Ганди

Махатма Ганди (Mohandas Mahatma Gandhi) е човек кој оставил моќни пораки за човештвото и животот. За него се вели дека е татко на движењето за независност на индијскиот народ. Ганди поминал 20 Години во Јужна Африка борејки се проив дискриминацијата. Ганди е роден во Индија во 1869 година. Во 1948 година умира од истрел.

Она што го мислиш, тоа стануваш.

Биди промената која сакаш да ја видиш во светот.

Каде има љубов има и живот,

Живеј како да ќе умреш утре, учи како да ќе живееш вечно.

Твоето здрвје е твоето вистинско богатство.

Имај смисла за хумор.

Твојот живот е твоја порака.

Акцијата ги изразува приортетите.

Нашата големина е во можноста да се преобразиме.

Пронајдете се себе си во службата на другите.

Преку филмот Gandhi можете да ја проследите неговата прказна.


Извор:
https://atma.hr/10-mocnih-mudrosti-mahatme-gandhija/