Header Ads

Велосипедското патување на Алберт Хофман! (Анимација)(сленг.) ПАТУВАЊЕТО НА ТОЧАК (A Bicycle Trip 2008) е краток анимиран филм на Lorenzo Veracini, Nandini Nambiar и Marco Avoletta, тројцата студенти на Sperimentale цнтарот за кинематографија.


Погледни го овој одличен, краток анимиран филм, правен според познатата приказна за Др. Алберт Хофман и неговото откритие на ЛСД-то преку не-намерното (само)тестирање на оваа психоделична супстанца.