Header Ads

Зборови за кои нема збор за превод! (видео)Oва се осум интернационални зборови за кои дури ниту Англичаните немаат соодветен збор за превод.
 

HYGGELING (Дански) -прид: удобни, пријатни; интимни; задоволни, грижливи

Комбинација од сите овие зборови заедно. 

SOBREMESA (Шпански) -  именка: разговор после ручек околу масата.

UTEPILIS (Норвешки) - именка: пиво кое се пие надвор

VERSCHLIMMBESSERN (Германски) - глагол: да упропастиш нешто со намера да го поправиш

YAKAMOZ (Tурски) и MANGATA (Шведски) - именка: одразот на месечината врз водата