Header Ads

УМЕТНОСТ КОЈА ЌЕ СЕ ПРЕТОПИ ВО ПРИРОДА!

Погледнете ги овие неверојатни уметнички дела!
Најимпресивното нешто во врска со нив е фактот дека се направени исклучиво од органски матерјали.
Еден ден, набрзо, сето ова ќе исчезне и ќе се врати назад од каде што доаѓа -Од Природата-За Природата!-

Всушност тоа и била идејата на склупторот Spencer Byles кој го започнал овој (да го наречеме) проект пред една година, во шумата La Colle Sur Loup во која впрочем и живее со својата фамилија!

За своите дела, овој артистичен нео-хипи уметник вели дека се исклучиво со привремен карактер, и дека краток е периодот во кој можете да ги уживате, допрете и помирисате. Сетоа тоа им додава уште по-артистичен, философски и поетски дух на овие бесценети експонати.
извори:
frenchforestsculptures.blogspot.com
inhabitat.com
boredpanda.com