Header Ads

-АНДРОМЕДА- во гига пиксели! Фасцинантно видео!


Овојпат НАСА се надмина себеси. Ова е видео од најголемата фотографија некогаш направена во историјата на човештвото.

Фотографијата е направена со помош на NASA / ESA Хабловиот телескоп.  
Добиени се 411 слики составени заедно за да се создаде најголемата слика некогаш направена.  
Неверојатни 1,5 милијарди пиксели и се потребни и околу 4,3 GB простор за да ја собере на дискот!

Сликата ве води низ повеќе од 100 милиони ѕвезди и патува повеќе од 40.000 светлосни години.  
Многу е можно видеото да направи да се чувствувате како да сте само многу, многу мал дел од вселената, така што полесно би ја сфатиле вистинската големина на деновите кои не одминуваат. Оптегнете“  го екранот и уживајте во видеото.