Header Ads

Канаѓаните нај-хит на журка со новите пасоши!

Новите Канадски пасоши се веројатно нај кул формална легитимација која некогаш е одобрена.
Секоја страна од пасошот содржи различна слика која се појавува само на УВ светлина.
Сликите, покрај забавниот дел, заедно со биометрискиот чип кој се наоѓа на задната страна од исправата, имаат улога да го обезбедат и заштитат пасошот од губење и да го отежнат што повеќе обидот за дуплирање.
Претерано кул, нели?
извор: Bored Panda