Header Ads

Дефинитивно едно од најдобрите музички видеа некогаш објавени!

Погледнете колку добро може да изгледа музиката!Симатикс (Cymatics) е трака на инвентивниот музичар Nigel John Stanford но исто така е и  начин на визуелизација на звукот со канализирање на вибрациите преку различни медиуми.


Ова видео содржи повеќе симатички експерименти - вистински научни демонстрации
се користени за да се долови сликовито животот на музиката.
 Двигатели на фреквенциите се песок, течности, електрична енергија, па дури и оган. 

Видеото нема визуелни ефекти!Во продолжение го надополнувам постов со уште едно видео на оваа тема:
Симатикс -Светата Геометрија. Уживајте!