Header Ads

Легендарните цитати на Лејн Стејли

Lane Staley (Alice In Chains)


(1967 –  2002)*Kога сите си заминуваат дома, остануваш заглавен сам со себе.

*Моите лоши навики не се моја одлика.
Мојата сила и мојот талент се мојата одлика.

Дрогите ќе имаат огромно влијание на мојата работа. 
Без разлика дали ги користам или не.


* По дома сум само дечко, со интереси кои се протегаат многу подалеку од музиката.* Го започнавме овој бенд како деца, и како што времето поминува ние растеме и учиме да се прилагодуваме на меѓусебните разлики.* Дрогата не е патот кон светлината! Таа не не води кон `животот од бајките`. Води само кон страдање!