Header Ads

10 ретки историски фотографии! (Прв дел)

  1. Младиот Бил Клингтон со претседателот Кенеди.

2. Првата Сем Волтон Вол Март продавница која беше отворена во Бентонвил, Арканзас во 1962 година Оваа мулти милијардерска компанијата имала скромни почетоци.

3. Лавот на MGM за време на снимањето на нивното озлогласено лого.


Адолф Хитлер чекори како кум на Јозеф Гебелс на неговата свадба во 1931 година

5. Електронски Нумерички Интегратор и компјутер (или ENIAC) бил еден од првите компјутери во светот објавен во 1946

6. Вилијам Харли и Артур Дејвидсон на основањето на Харли Дејвидсон Моторс во 1914 година.

   7. Овој иден милијардер, Бил Гејтс, бил уапсен во 1977 година за возење без дозвола.
8. Еден од нај старите нацрти на Волт Дизниевиот Мики Маус, во 1920` година

9. Тројца маратонци трчаат, на првите модерни олимписки игри, одржани во 1896 година во Атина, Грција.

    10. Ајфеловата кула во тек на нејзината изградба, во 1880 година.